Artizanneke

Passie voor eerlijke en artisanale producten

Authenticiteit en eerlijkheid
Producten vandaag zien er hetzelfde uit, krijgen dezelfde eigenschappen en worden eindeloos gekopieerd. Toch zien we de inspirerende tendens dat we weer op zoek gaan naar lokale producten met een eerlijke eigenheid. We bezoeken weer regionale marktjes. Nooit waren er zoveel lokale biertjes. Onze groenten kopen we weer bij lokale boeren. Dialecten zijn in, … Kortom, we zijn weer op zoek naar authentieke en eerlijke producten die met de hand gemaakt of gekweekt zijn.

Hoe past Artizanneke in dit plaatje?
Het gezicht achter Artizanneke is Ellen Deparck. Haar idee om een platform te bouwen voor de verkoop van ambachtelijke producten vloeit voort uit de energie die ze zelf krijgt van simpele handgemaakte creaties. Die wil ze nu delen met zoveel mogelijk mensen die ook weer willen proeven van de pure dingen in het leven. Daarvoor gebruikt ze de voordelen van webshops, social media, maar staat ze zelf ook op lokale marktjes met haar kraampje, waar iedereen naar hartelust kan kijken en proeven.

Van jongs af aan toont Ellen groot respect voor producenten die via hun eigen handen, met lokale grondstoffen, hun ziel en idee steken in de goederen die ze maken en verkopen. Met hun artisanale kunsten verspreiden ze niet alleen leuke materiële spulletjes, ze verspreiden ook een verhaal, iets uniek.

Goede doelen
Een aantal van onze producten worden vervaardigd voor een goed doel. Zo werken we samen met Den Achtkanter uit Kortrijk, een organisatie die mensen met een mentale beperking tewerkstellen in ateliers zoals de pottenbakkerij, het chocoladebakatelier, de alcohol- en fruitkeuken, … Anderzijds verkopen we ook knuffels die gehaakt worden door vrijwilliger van vzw GLEK. Glek of Geef leven een kans zet zich in voor kinderen die wegens een verontrustende gezinssituatie tijdelijk in een begeleidingstehuis verblijven. GLEK zorgt ervoor dat deze kinderen ook eens een zorgeloze dag/namiddag of avond beleven.

Kijk op ons online marktkraam voor het assortiment en stel je geschenkmand samen.

Kies uit onze unieke selectie
ambachtelijke producten

Bezoek ons digitaal marktkraam